Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Strategische visie en uitgangspunten DMP HeusdenWaar staat de DMP nu eigenlijk voor? Wat zijn de belangrijkste waarden van waaruit zij handelt en welk houvast is er bij het bepalen van standpunten? Deze vragen en uitgangspunten van DMP Heusden zijn beschreven in een aantal pijlers, fundamenten voor onze identiteit en van belang voor het bepalen van positie in de discussies waarin wij betrokken zijn of worden.

Historie van DMP HeusdenHet is ooit begonnen in 1958. Henk van der Heijden uit Haarsteeg ging in 1958 de politiek in met zijn Partij van der Heijden. Om de Haarsteegse politieke belangen te behartigen en om een tegenwicht te bieden tegen de Vlijmense dominantie in de toenmalige gemeente Vlijmen-Haarsteeg-Nieuwkuijk. In 1986 werd de naam veranderd in Democratische Midden Partij. In 2010 werd dat DMP Heusden en werd de partij een echte afspiegeling van de Heusdense gemeenschap.

GiftenreglementMet de inwerkingtreding van de Wet financiering politieke partijen (Wfpp), per 1 mei 2013, moeten lokale politieke partijen op basis van artikel 34 een giftenreglement hebben. DMP Heusden vindt het goed dat er openheid is over de financiering van een politieke partij. DMP Heusden wil een open, transparante en integere politieke partij zijn en draagt dit onder meer uit door het hebben van een giftenreglement. In dit giftenreglement is vastgelegd hoe DMP Heusden omgaat met giften en hoe zij deze openbaar maakt. 

Giftenreglement

ANBIGeeft u wel eens geld aan een goed doel of vereniging? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde, is dat de vereniging waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s). DMP Heusden is vanaf 1 januari 2014 een ANBI en zijn wij verplicht bepaalde informatie op onze website te publiceren. Op deze wijze krijgt u inzicht in het functioneren van onze vereniging.