Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geld voor upgrade Lambertusschool HaarsteegBij goed onderwijs, hoort passende huisvesting. Een aantrekkelijke, inspirerende en gezonde omgeving draagt bij aan een positief leerklimaat. Als DMP Heusden vinden wij het van groot belang dat dit voor alle kinderen in onze gemeente opgaat. Tijdens de raadsvergadering van 9 februari is dan ook conform het Integraal Huisvestingsplan (IHP) een krediet van € 1.180.000 beschikbaar gesteld voor een upgrading van Lambertusschool in Haarsteeg.

Verplichte beeldkwaliteitstoets nieuwe woningen Nassau DwarsstraatAan de Nassau Dwarsstraat naast de rijks monumentale boerderij komen toch twee nieuwe bouwkavels. Dit besloot de gemeenteraad dinsdag 9 februari tijdens een digitale raadsvergadering. Alle politieke partijen waren het erover eens dat het mogelijk maken van maximaal twee woningen, zij het met de nodige ruimtelijke aanpassingen en verplichte beeldkwaliteitseisen, aanvaardbaar is. 

Terugblik 2020: een bewogen jaarGraag blikt DMP Heusden terug op het afgelopen jaar. 2020 gaat de geschiedenis in als het jaar van de Coronacrisis en zullen we om die reden niet snel vergeten. De zorg raakte overbelast, ondernemers hadden het zwaar en we moesten gedwongen thuiswerken. Velen zijn getroffen door het virus en helaas zijn er ook mensen van ons heen gegaan. Een harde realiteit. Vanaf deze kant wensen wij allen veel sterkte! Houd vol en blijf naar elkaar omkijken. Samen doen, samen sterk! DMP Heusden wenst alle inwoners van de gemeente Heusden fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar. 

De mentale gevolgen van de coronacrisis onder jongeren

DMP Heusden wil zich actief inzetten om jongeren te bereiken

De coronacrisis houdt ons nu al bijna een jaar in de greep. Deze crisis, en dan met name de maatregelen die worden ingesteld om de crisis onder de duim te krijgen, brengt ook mentale gevolgen met zich mee. Eenzaamheid was vooral een begrip dat geassocieerd werd met oudere personen. Maar als gevolg van de coronacrisis vormt eenzaamheid ook steeds meer een probleem onder de jongere generatie.

Bibliotheek Heusden: plan 2021-2024Het nieuwe beleidsplan van Bibliotheek Heusden is een makkelijk leesbare, heldere notitie met, op grote lijnen, een goede en duidelijke visie. Namens DMP Heusden de complimenten hiervoor aan het bestuur van de bibliotheek. Door een aanvullende brief van de bibliotheek (d.d. 5 november 2020) werden de laatste vragen bij DMP weggenomen. We konden ons dan ook vinden in het behandelde raadsvoorstel op 15 december jongstleden. DMP-raadslid Jeannette Verhoofstad gaf daarbij het volgende aan.