Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden wil eigen inwoners voorrang geven op de koopwoningmarktDe fractie van DMP Heusden staat positief tegenover een voorstel van de landelijke overheid die het voor gemeenten mogelijk maakt om inwoners uit de eigen gemeente voorrang te geven bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Op deze manier hoopt DMP starters en middeninkomens een extra duwtje in de rug te geven bij het kopen van een nieuwbouwwoning in de gemeente. Daarom heeft de fractie over dit onderwerp schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Martijn van Esch lijsttrekker DMP HeusdenDe leden van DMP Heusden hebben Martijn van Esch (43) uit Haarsteeg gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Hij is twee periodes raadslid en ook fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeente Heusden. Vier jaar geleden was Van Esch ook lijsttrekker en toen wist DMP een groei te realiseren van 5 naar 7 zetels. In het dagelijks leven is Van Esch zelfstandig ondernemer. “Ik ben zeer trots en blij dat ik lijsttrekker mag zijn voor DMP. Wij zijn een lokale politieke partij van en voor de mensen in Heusden. We hebben een heel goed, talentvol en deskundig team en bouwen graag samen met en voor iedereen aan een nog mooier en beter Heusden. Wij zien de verkiezingen met vertrouwen tegemoet.”

Wethouder zegt toe geen indexering op toeristenbelastingBij de behandeling van de begroting 2022 viel DMP Heusden een tweetal zaken op. Zo stelde het college voor om de toeristenbelasting te indexeren. Dat had het college in de jaren voor 2019 nooit eerder gedaan. En verder is er nog steeds niets terecht gekomen van de differentiatie in de rioolheffing. Twee jaar geleden werd aangekondigd om hiernaar een onderzoek uit te voeren. Dat onderzoek is erg complex en loopt nog. Gelukkig werd de verhoging van de toeristenbelasting tijdens de vergadering hersteld. Op het onderzoek moeten we nog even wachten, dat zal in 2022 aan bod komen. 

DMP stelt vragen over herinrichtingsplan Newtonlaan VlijmenDMP Heusden heeft artikel 43 vragen gesteld over het herinrichtingsplan voor de openbare ruimte van de Newtonlaan in Vlijmen. Ons bereikten signalen dat bewoners uit deze straat bezorgd zijn over de herinrichting van het groen. Vragen aan het college moeten meer duidelijkheid geven over het plan. Daarnaast zien we graag dat het college met de bewoners in gesprek gaat. Raadslid Ivan van Hemert heeft namens DMP Heusden de vragen ingediend. 

DMP wil meer geld voor openbare ruimteOp basis van het recent door de gemeenteraad vastgesteld Integraal Beheersplan Openbare Ruimte (IBOR) is gebleken dat er onvoldoende middelen beschikbaar zijn om het onderhoudsniveau op plaatsen en onderdelen echt te verbeteren. In de raad was echter een duidelijke roep om een beter niveau. Voor een beter niveau is simpelweg meer geld nodig. Hiervoor dienden DMP Heusden samen met andere partijen tijdens de begrotingsvergadering een motie in. We willen een duidelijke verbetering zien in onderhoud aan straatwerk van trottoirs, fietspaden, straten en groenvoorzieningen in centra en woonomgeving. Onze burgers vragen hier om en hiervoor is extra budget nodig.