Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voldoende geld voor Veiligheidsregio Brabant-NoordDagelijks horen we de veiligheidsregio’s genoemd worden in de coronacrisis. Daarvoor hoorde je er meestal niet zo veel over, maar binnen de Heusdense politiek werd de laatste maanden druk gedebatteerd over de toekomstige noodzakelijke ontwikkelingen binnen deze organisatie. Ons land is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. Heusden valt onder Brabant-Noord, een samenwerkingsverband van 17 gemeenten met Boxmeer als meest oostelijke- en Heusden als meest westelijke gemeente. Den Bosch is het grootst en daarmee de centrumgemeente.

DMP heeft vertrouwen in de nieuwe Economische Agenda

In de bijzondere digitale raadsvergadering van 31 maart 2020 is de nieuwe Economische Agenda besproken, raadslid Noah Brok voerde het woord namens DMP Heusden. DMP denkt dat de vernieuwde Economische Agenda een beleidsstuk is waar de wethouder samen met ondernemers mee uit de voeten kan voor verdere uitwerking van verschillende beleidsterreinen zoals winkelcentra, arbeidsmigranten en de ‘greendeal’.

Na GOL-plan opwaardering Tuinbouwweg en veilige kruispunten prioriteit voor DMPIn een bijzondere raadsvergadering heeft de Heusdense gemeenteraad ingestemd met een kredietverstrekking van bijna € 27 miljoen vanuit Heusden voor het GOL-plan. Daarmee is een laatste belangrijke stap gezet om dit plan tot uitvoering te brengen. Het plan ligt nu nog ter behandeling bij de Raad van State. Wij verwachten niet dat de Raad van State een streep gaat zetten door het gehele GOL-plan en vertrouwen op een goede afloop.

Samenwerking Noordoost Brabant kan en moet beterDMP Heusden heeft de afgelopen jaren meerdere keren de samenwerking in Noordoost Brabant aan de orde gesteld. DMP is voor de brede overheidssamenwerking binnen Noordoost Brabant. Maar wij hebben grote twijfels bij de economische samenwerking Agrifood Capital en de effectiviteit hier van. Wat levert Agrifood Capital de gemeente Heusden, en vooral de ondernemers van Heusden op?

Dringend beroep aan de inwoners van Heusden: Houd afstand!Beste inwoners,

Wij doen een dringend beroep op u om afstand te houden: anderhalve meter afstand tot andere mensen als u uw huis uit gaat. Laat ons dat uitleggen.