Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP is voor verstandig beheer gemeenschapsgeldOp 12 november 2020 werd de begroting 2021 behandeld in de raadsvergadering. In het algemeen gaat DMP voor een verstandig beheer van gemeenschapsgeld. Corona heeft natuurlijk grote impact op inwoners en ondernemers, dus ook op de begroting van de gemeente. Maar voor ons is Corona geen reden om te verslappen of uit te stellen. De inwoners van Heusden hebben nog steeds te maken met een relatief lage lastendruk en belastingen. Dit houden wij graag zo.

Antwoorden op vragen van DMP over aanpak (zwerf)afvalHet college heeft antwoorden gegeven op de door DMP Heusden eerder gestelde vragen over (zwerf)afval. Rondslingerend afval is een doorn in het oog van veel mensen. Zeker als vrijwilligers tijdens een Clean Up Day alles netjes opgeruims denken te hebben en de volgende dag weer nieuw zwerfafval zien liggen. Dat het hier om een complex mentaliteitsprobleem gaat begrijpt DMP maar al te goed. Desondanks wilden we graag weten wat de gemeente hier aan doet. 

Alle alarmbellen gaan af in de jeugdzorg!
Tekorten in de zorg, forse winst door zorgverleners, bedenkingen bij het systeem, explosieve groei van het aantal commerciële zorgpartijen en het ontbreken van zicht op geleverde kwaliteit zijn alarmerende signalen. Reden voor DMP Heusden om vragen te stellen aan het college om er achter te komen wat Heusden heeft gedaan of gaat doen om grip op deze onwenselijke situatie te krijgen.     

Speciale Heusden-Award voor jeugdDe gemeente Heusden krijgt een 'prijs' voor kinderen of jongeren die zich voor de samenleving hebben ingezet, een bijzondere prestatie hebben verricht of een goed initiatief hebben genomen. Het hele systeem van de Dromen.Doen.Heusden-awards gaat op de schop. Alleen de award 'Heusdenaar van het jaar' blijft bestaan en daar komt dan een speciale award voor jeugd bij. DMP Heusden diende eerder dit jaar hier een motie voor in. 

DMP kiest voor gasloos zwembad VlijmenMet een forse investering in een gasloos zwembad is ook het behoud voor de toekomst van zwembad Die Heygrave in Vlijmen een feit. DMP Heusden is voorstander van behoud van het zwembad. Het is belangrijk dat veel kinderen daar zwemles krijgen, maar ook voor recreanten jong en oud en verschillende (zwem)verenigingen die er gebruik van maken.