Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rotonde Abt van Engelenlaan wordt aangelegd na motie DMPBekend is geworden dat ter plaatse van de kruising van de Abt van Engelenlaan met de Mortelweg in Vlijmen een rotonde gerealiseerd gaat worden. Met een rotonde wordt het gemakkelijker om vanaf het Geerpark (Mortelweg) in te voegen op de Abt van Engelenlaan. Tevens wordt het verkeersveiliger, omdat de rotonde remmend werkt op de snelheid van het verkeer op de Abt van Engelenlaan.  DMP is blij met deze oplossing die tot stand is gekomen door een in oktober 2019 ingediende motie.

DMP vraagt opheldering over voorontwerp bestemmingsplan De Grassen

Op 13 juli 2021 ontving de gemeenteraad van Heusden een raadsinformatiebrief over het voorontwerp bestemmingsplan “De Grassen 2e fase”. Het college heeft besloten om vooruitlopend op de feitelijke procedure geen voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage te leggen en te bespreken in de raadsinformatievergadering Ruimte & Duurzaamheid. Het niet ter inzage leggen en bespreken van een voorontwerp is redelijk gebruikelijk bij plannen met een beperkte omvang. Echter gaat het hier om een plan waar honderden woningen, een basisschool en andere maatschappelijke functies gebouwd gaan worden. Reden voor DMP om hierover vragen aan het college te stellen. 

DMP stemt voor uitvoeringskrediet De Dromenvanger en SBO de LeilindeIn het integraal huisvestingsplan onderwijs 2017-2026 (IHP) staan de geplande werkzaamheden op het gebied van onderwijshuisvesting. Een belangrijk onderdeel in het IHP is de vervangende nieuwbouw voor de twee basisscholen in Oudheusden. Het betreft SBO De Leilinde (Willem van Oranje Scholengroep) en De Dromenvanger (Stichting Scala). De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn inmiddels zo ver gevorderd dat het 13 juli jl. tijd was om te besluiten over het zogenoemde uitvoeringskrediet.

Aanvullend krediet noodzakelijk voor GOL planDinsdag 13 juli jl. kwam er een duidelijke boodschap aan het college. Het voor Heusden belangrijke GOL-project moet zeker doorgaan, maar niet tegen elke prijs. Een toezegging was nodig om DMP Heusden ervan te overtuigen het aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Een kleine kans bestaat dat de Raad van State voor 1 september een uitspraak doet waardoor de vertraging beperkt blijft. Duurt het langer dan moeten de kosten zo beperkt mogelijk blijven. Afbouw van het projectteam en voorbereidende werkzaamheden van de aannemer zijn dan noodzakelijk.

DMP tevreden met vergunningplicht kamerverhuur arbeidsmigrantenAl eerder heeft DMP, vanwege verontrustende berichten van inwoners, aandacht gevraagd voor de huisvesting van arbeidsmigranten en gevraagd om directe kamerverhuur (tot 5 personen) in eengezinswoningen aan banden te leggen. Veel huisjesmelkers maakten hier dankbaar gebruik van. Zij kochten potentiele starterswoningen op om zonder vergunning de woningen te verhuren en arbeidsmigranten te huisvesten. Met de komst van het parapluplan wonen is dat nu definitief voorbij.