Dhr. J.J.P.M. (Joost) Meijer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cluster Samenleving

Beroep/(neven)functies

  • Directeur Meijer Beheer BV
  • Lid van de Lionsclub Heusden
  • Bestuurslid Wolputsend
  • Lid van de Heemkundekring Onsenoort
  • Lid van de Natuur- en Milieuvereniging Heusden

Voorstellen
Dertig jaar als ondernemer werkzaam en nu alweer bijna 12 jaar als raadslid actief voor DMP Heusden. Het zijn zeker niet de gemakkelijkste jaren geweest. Economisch gaat het weer wat beter, maar op maatschappelijke vlak zijn de veranderingen groot geweest. Steeds meer wordt gevraagd om zelfredzaamheid, die ingevuld moet worden samen met familie, kennissen, buren en overige vrijwilligers. DMP Heusden heeft kunnen zorgen dat waar hulp word geboden ook ondersteuning door de gemeente aanwezig is.

De gemeentelijke overheid heeft vorm gegeven aan de nieuwe manier van zorg. Niet in alle gevallen is dit vlekkeloos verlopen en ik beweer ook niet dat dit in de toekomst gaat gebeuren, maar waar inzet en een grote mate van bereidwilligheid is moet vooruitgang te boeken zijn.

Verder wil ik me inzetten voor die mensen die het thuis ook met hulp niet meer redden, ook niet in een normale opvang. Dementie neemt steeds grotere vormen aan en kleinschalige huisvesting in onze eigen dorpskernen krijgt steeds meer invulling. Een ramp voor wie het treft, maar voor iedereen die er mee te maken krijgt is het fijn als je in je eigen dorp huisvesting vindt. In een vertrouwde omgeving zullen er altijd punten van herkennming zijn.

Waar ik me ook sterk voor ga maken is voldoende huisvesting. Het is echt de hoogste tijd dat hier stappen in gemaakt gaan worden. En dan bedoel ik geen kabouterstappen. De nieuwe woonvisie (initiatief van DMP) kan en moet ons daarbij helpen. Bouwen waar het ook maar enigszins mogelijk is en die woningen waar een schreeuwend tekort aan is. Gewone woningen, maar zeker een mix van senioren-, starters- sociale huur- of koopwoningen. Geld moet niet meer het uitgangspunt zijn. Wel moet er een verdienmodel blijven voor degene die deze woningen moeten gaan realiseren Het toekomstige college moet ervan doordrongen zijn dat gedacht moet worden in kansen en niet alles zien als een bedreiging. Het kan niet moet veranderen in we gaan kijken hoe we het mogelijk kunnen maken. Dat hebben we immers hoog in het vaandel staan.

Beloven: er wordt wat beloofd in de politiek. Ik beloof maar een ding, dat ik me voor 100% ga inzetten voor alle bewoners van de gemeente Heusden. Mijn persoonlijke slogan luidt: 'waar we voor staan beginnen we aan'.

 

Menu