Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pijler 3: Respectvol omgaan metDMP Heusden is de lokale politieke partij die op komt voor de belangen van alle inwoners binnen de gemeente Heusden, jong en oud. We werken niet alleen voor mensen, maar vooral samen met mensen. Ons motto voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 is dan ook: Samen doen, samen sterk! Het programma bestaat uit een vijftal pijlers. Regelmatig laten wij een pijler voorbij komen. Vandaag pijler 3: Respectvol omgaan met; Duurzaamheid, natuur, milieu, recreatie en toerisme.

Duurzaamheid is een kans om economische groei te garanderen
Er liggen voor de gemeente Heusden kansen op het gebied van circulaire economie, duurzame energie, kennis en innovatie en duurzaam bouwen. Wij willen hierin voorop lopen in het belang van onze kinderen. DMP Heusden wil dat circulair en duurzaam ondernemen, investeren en consumeren beloond en gestimuleerd wordt.

Ruimte voor groene landschap; meer geld voor wegen en groen
Wij willen de ruimte geven aan de agrarische sector, maar wel in goede balans met de omgeving; natuur en wonen. De agrarische sector draagt bij aan de instandhouding van onze mooie groene gemeente. Wij vinden de uitstraling van de gemeente belangrijk. Deze is wat ons betreft onder een basisniveau gezakt. Hiervoor moet extra geld vrij worden gemaakt.

Toeristische trekpleisters: samenwerken binnen de Langstraat
Heusden is een groene gemeente en we koesteren onze mooie natuurgebieden. Deze moeten voldoende beschermd worden en toegankelijk zijn voor fiets- en wandelrecreatie. Toerisme is voor onze gemeente een belangrijke economische factor en wij willen de recreatieve functie versterken voor zover het de leefbaarheid niet nadelig beïnvloedt. Wij zien de Voorste Venne als een multifunctionele accommodatie die verenigingen ondersteunt en inwoners bij elkaar brengt voor recreatie, ontspanning en educatie.

Kijk voor het volledige programma hier.