Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pijler 2: Iedereen doet meeDMP Heusden is de lokale politieke partij die op komt voor de belangen van alle inwoners binnen de gemeente Heusden, jong en oud. We werken niet alleen voor mensen, maar vooral samen met mensen. Ons motto voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 is dan ook: Samen doen, samen sterk! Het programma bestaat uit een vijftal pijlers. Regelmatig laten wij een pijler voorbij komen. Vandaag pijler 2: Iedereen doet mee; Sport, onderwijs, zorg en welzijn.

Jeugd en ouderen: iedereen doet mee
Ieder naar vermogen, ook kwetsbare groepen. Dat betekent dat DMP Heusden voorzieningen die zich hierop richten, in stand wenst te houden en verder wil uitbouwen. De overheid draagt hiervoor niet alleen verantwoordelijkheid. Wij verwachten dat die bijdrage ook geleverd wordt door iedereen. Aandacht voor armoedebeleid in onze gemeente vinden wij belangrijk. Mensen moeten kunnen blijven leren en sporten, ook bij financiële tegenslag.

Visie op onderwijs; integrale kindcentra
DMP Heusden wil samenwerking en samenhang binnen het onderwijs in de gemeente Heusden. Dit betekent een brede en toegankelijke kinderopvang en Vroeg Voorschoolse Educatie met uitgebreide voorzieningen en ondersteuning. Tevens is het belangrijk om te investeren in een goedlopende overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool en van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Om dit te kunnen realiseren is onderwijshuisvesting nodig die past bij het hedendaags onderwijs. Om dit te realiseren willen wij, om te beginnen, nieuwbouw voor de Dromenvanger in Oudheusden en de Bussel in Vlijmen.

Sport: stimuleren en dicht bij mensen brengen
DMP Heusden wil sporten stimuleren en samenwerking tussen sportverenigingen om het sporten nog toegankelijker te maken. Wij willen dat jonge kinderen en ouderen meer in aanraking komen met sport.

Kijk voor het volledige programma hier.