Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden komt met opvallend brede en jonge kandidatenlijstDMP heeft onlangs haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gepresenteerd. Opvallend is dat er op de kandidatenlijst 30 kandidaten staan. Daar waar de algemene trend is dat lokale politieke partijen moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden, laat DMP een tegengestelde trend zien. Er waren zelfs meer kandidaten beschikbaar dan er op de lijst geplaatst kunnen worden. 

Opvallend is ook het groot aantal jongeren op de lijst. Met Jong DMP-ers Noah Brok (Vlijmen) en Margo Breen (Herpt) zelfs twee kandidaten die momenteel 16 en 17 jaar oud zijn. Daarnaast zijn Joshua Bax (22, Haarsteeg) en Rejin Mustafa (22, Vlijmen) relatief jonge kandidaten. De ingezette lijn van verbreding (vertegenwoordiging vanuit alle kernen binnen de gemeente Heusden) en verjonging (afspiegeling van de Heusdense samenleving) wordt hiermee nader ingevuld.

Tenslotte is het DMP Heusden gelukt ook een tweetal dames met ambitie in de top 10 van de lijst te positioneren. Jeannette Verhoofstad (42, Haarsteeg) op plek 5 en Caren Joosten-Kuijs (35, Vlijmen) op plek 8.

Overigens hanteert DMP Heusden de afspraak ‘de meeste stemmen gelden’. Hiermee bepaalt niet de plaats op de lijst de volgorde van de zetelverdeling in maart 2018, maar degene met de meeste stemmen.

Martijn van Esch: “Ik ben er enorm trots op dat ik lijsttrekker mag zijn van deze schitterende kandidatenlijst met 30 prima kandidaten. Het bewijs dat DMP Heusden een echte lokale partij is waarin jong en oud, man en vrouw en alle kernen vertegenwoordigd zijn en zich thuis voelen. Dit geeft, samen met een ijzersterk verkiezingsprogramma, veel vertrouwen richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.  DMP Heusden heeft enthousiaste en deskundige kandidaten.  Naast het inhoudelijk raadswerk en het beste te doen voor de inwoners van Heusden, zijn we de afgelopen 4 jaren vooral ook nieuwsgierig geweest naar de mening van alle inwoners van Heusden. Wij nemen iedereen serieus en door ‘Denk mee met DMP’ sessies en Jong DMP bijeenkomsten hebben we invulling gegeven aan onze slogan: Samen doen, samen sterk! Dat blijven we de komende 4 jaar doen.”

De volledige kandidatenlijst voor de GR2018: 

1. Martijn van Esch Haarsteeg
2. Kees van Bokhoven Nieuwkuijk
3. Johan Meesters Drunen
4. Joost Meijer Vlijmen
5. Jeannette Verhoofstad-Stupers Haarsteeg
6. Eugene Kuis Hedikhuizen
7. Joost Vroege Vlijmen
8. Caren Joosten-Kuijs Vlijmen
9. Kees van Rooij  Drunen
10. René Broos Heusden 
11. Pauline van der Lee Drunen
12. Noah Brok Vlijmen
13. Rejin Mustafa  Vlijmen
14. Margo Breen  Herpt
15. Thijs de Laat  Vlijmen 
16. Nico Verbunt    Vlijmen 
17. Marlies van Bokhoven  Drunen 
18. Joshua Bax  Haarsteeg 
19. Femke van Rooij   Haarsteeg 
20. Ivan van Hemert  Vlijmen 
21. Raymond Grether  Haarsteeg 
22. Edwin van Vuuren  Drunen 
23. Arlette van Helvoort  Haarsteeg 
24. Jan van de Griend Haarsteeg 
25. Andre Schalken  Nieuwkuijk
26. Antje Verbunt-van Rooij  Haarsteeg 
27. Ank Hooghiemstra-Luijs    Nieuwkuijk 
28. Dinie van Oss-van Beurden  Haarsteeg 
29. Arno Klerks  Drunen 
30. Mart van Bladel  Haarsteeg