Het is ooit begonnen in 1958. Henk van der Heijden uit Haarsteeg ging in 1958 de politiek in met zijn Partij van der Heijden. Om de Haarsteegse politieke belangen te behartigen en om een tegenwicht te bieden tegen de Vlijmense dominantie in de toenmalige gemeente Vlijmen-Haarsteeg-Nieuwkuijk. In 1986 werd de naam veranderd in Democratische Midden Partij. In 2010 werd dat DMP Heusden en werd de partij een echte afspiegeling van de Heusdense gemeenschap.

Verjongen en verbreden
Na de herindeling van 1997 moest en wilde DMP gaan verjongen en verbreden. Het imago van een Haarsteegse partij te zijn werd definitief afgeschud. Door een pragmatische opstelling, niet dogmatische houding en uitstraling van ‘recht door zee’ en van lokale gerichtheid werd DMP een brede Heusdense partij. Een partij voor alle mensen in alle kernen van de gemeente.

Tonny Pulles: steunpilaar en boegbeeld
Op 24 december 2010 overleed een belangrijke steunpilaar van DMP Heusden, namelijk Tony Pulles. Op dat moment was hij raadslid en fractievoorzitter van DMP Heusden. Hij was een echte Haarstegenaar en wordt herinnerd als een veelzijdig politicus. Een sterke onderhandelaar, scherp, een politiek dier, een man ook, die boven de partijen kon staan. Want het ging hem om verbindingen leggen. Hij vond dat de DMP een vriendenkring moest zijn en geen vechtpartij. 

25-jarig jubileum
DMP Heusden vierde op 3 september 2011 haar 25 jarig bestaan. Alle leden, inclusief bestuur en raadsfractie, gingen naar een bedrijfsexcursie en besloten de dag met een chique hapje eten. De gemeenteraad werd getrakteerd op gebak en alle Heusdenaren die die dag ook 25 jaar werden kregen een leuke attentie. Op deze dag werden vijf leden gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum, namelijk Mart van Bladel, Dien van Os, Toon van Falier, Joop van Bokhoven en Kees de Hart. Allen DMP-ers van het eerste uur.

Een partij met ambitie, waar men zich thuis voelt
Naast gewaardeerde ouderen zijn er ook de vele jongeren binnen DMP. DMP heeft ruim 50 leden. Met vijf raadsleden is DMP momenteel de tweede partij in Heusden en het doel is te groeien, want we zijn een ambitieuze partij. Een brede achterban is hierbij onontbeerlijk. Zeker voor een partij die het belang van het lokale hoog in het vaandel heeft staan en er wil zijn voor alle mensen, zonder uitzondering. Dus niet voor linkse of voor rechtse mensen. DMP is een echte midden partij en dus niet alleen maar liberaal, conservatief of progressief. Altijd op zoek naar een werkbaar en geloofwaardig compromis. Daarbij wil DMP graag besturen, invloed uitoefenen. Dat is het vertrekpunt. DMP Heusden behoort vanaf 2010 tot de coalitie. 

Samen doen, samen sterk!
Het gaat om dingen voor elkaar krijgen. Resultaten halen door het samen te doen. DMP is niet gebonden aan een kleur of aan een ideologie en kan daarom gaan voor pragmatische oplossingen. Speerpunten van DMP Heusden in de dagelijkse politieke praktijk zijn duurzaam financieel beleid nu én op de lange termijn. Het gaat om de lokale belangen van de mensen, de inwoner van Heusden. Hun woonstek, hun eigen dorp, hun belang. Zij moeten zich bij ons thuis voelen.

Menu