Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rotonde Abt van Engelenlaan wordt aangelegd na motie DMPBekend is geworden dat ter plaatse van de kruising van de Abt van Engelenlaan met de Mortelweg in Vlijmen een rotonde gerealiseerd gaat worden. Met een rotonde wordt het gemakkelijker om vanaf het Geerpark (Mortelweg) in te voegen op de Abt van Engelenlaan. Tevens wordt het verkeersveiliger, omdat de rotonde remmend werkt op de snelheid van het verkeer op de Abt van Engelenlaan.  DMP is blij met deze oplossing die tot stand is gekomen door een in oktober 2019 ingediende motie.

Eind oktober 2019 stond de voortgang van het Geerpark Vlijmen op de politieke raadsagenda. Toen reden voor DMP Heusden om de ontwikkelingen in deze groene en duurzame woonwijk nog eens kritisch tegen het licht te houden. En dan vooral de verkeersveiligheid en ontsluiting van de wijk op respectievelijk de Abt van Engelenlaan en de Tuinbouwweg. Hier waren rotondes voorzien, die als gevolg van ontwikkeling van deze wijk zouden worden aangelegd en bekostigd. Inmiddels is het Geerpark al zo’n 7 jaar in ontwikkeling en was nog niet bekend op welke verkeersveilige wijze het plan moest worden ontsloten. De vraag rees waarom de twee geplande rotondes niet in de fase van bouwrijp maken zijn aangelegd, iets wat je vaker ziet bij grote bestemmingsplannen.

DMP vond dat onderzoek gedaan moest worden naar veilige ontsluitingen en dat de realisatie hiervan zo snel mogelijk moest worden uitgevoerd. Aanvankelijk wilde de gemeente Heusden wachten tot na de GOL-plannen en het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). DMP wilde sneller actie en heeft om dit te bereiken tijdens de raadsvergadering in oktober 2019 (gesteund door D66) een motie ingediend. Vervolgens werd besloten om zo snel mogelijk een onderzoek te doen naar veilige oplossingen voor de uitritten aan de Abt van Engelenlaan en de Tuinbouwweg. De ontsluiting op de Tuinbouwweg zal voorlopig worden uitgevoerd als verhoogd verkeersplateau

De verkenning om een haalbare oplossing op het kruispunt aan de Abt van Engelenlaan te realiseren is inmiddels uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de aanleg van een rotonde op deze locatie de meest verkeersveilige oplossing is, waarbij rekening is gehouden met de huidige plannen van het GOL. De stuurgroep Geerpark stemde in juli in. Het college heeft deze week groen licht gegeven voor de verdere planuitwerking (bestemmingsplanwijziging en aanbesteding) voor de aanleg van een rotonde op deze kruising. De aanleg start naar verwachting in de zomer/najaar van 2022.

Lees hier de raadsinformatiebrief van het college.