Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP vraagt naar mogelijkheden WoningbouwimpulsAl geruime tijd bijt DMP Heusden zich vast in het onderwerp volkshuisvesting. Wat daar onder andere uit voortkwam was een initiatiefvoorstel die ervoor zorgde dat de Woonvisie niet langer uitgesteld kon worden. Met de vaststelling van de Woonvisie kan het urgente tekort van betaalbare woningen voor onder andere starters en senioren worden aangepakt. Bouwen, bouwen, bouwen is het devies. Bij het Rijk is het woningtekort onverminderd urgent. Om die reden hebben ze in 2020 een regeling Woningbouwimpuls in het leven geroepen. DMP wil weten of ook de gemeente Heusden hier gebruik van gaat maken.  

De fractie van DMP Heusden heeft volkshuisvesting als topprioriteit bestemd. Daarom heeft raadslid Johan Meesters aan het college gevraagd of ze gebruik gaan maken van de derde tranche van de Woningbouwimpuls. Het doel van de Regeling Woningbouwimpuls 2020 is het versnellen van de woningbouw en het bouwen van meer betaalbare woningen. En daar profiteren vooral starters en mensen met een laag- of middeninkomen van, want het merendeel van de nieuwe woningen is voor hen bestemd. Na twee succesvolle tranches kunnen gemeenten in september 2021 voor de derde keer projecten indienen voor de Woningbouwimpuls. Voor deze tranche is in totaal circa 250 miljoen euro beschikbaar.

De regeling uit 2020 is aangepast waardoor de minimale projectomvang wordt verlaagd naar minimaal 200 woningen (in plaats van 500 woningen), waardoor 19 van de 31 woningmarktregio’s en daarmee bijna 200 gemeenten in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage uit de woningbouwimpuls. Zo kan ook de gemeente Heusden gebruik gaan maken van de derde tranche van de regeling, daar zij expliciet op de lijst van gemeenten genoemd worden. DMP Heusden wil van het college weten of ze hiervan op de hoogte zijn en of ze hier ook gebruik van gaan maken. Zelf denkt DMP dat het wellicht interessant kan zijn voor het woningbouwproject De Grassen, omdat het hier gaat om een ontwikkeling van meer dan 200 woningen. 

 Lees hier onze vragen aan het college.

Lees hier de antwoorden van het college