Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongeren zijn het kind van de coronarekeningDe coronacrisis heeft een enorme impact op het dagelijks leven van jongeren', dat stellen raadslid Noah Brok (19) en fractieondersteuner Manon Molenschot (20) van de fractie DMP Heusden. "De periode waarin je in de bloei van je leven zou moeten zitten en waarin je jezelf ontwikkelt wordt vervangen door een laptop, een bureau en vier witte muren. Dit zorgt ervoor dat jongeren zich ontzettend eenzaam voelen."
 
Uit het onderzoek van I&O Research naar eenzaamheid tijdens de coronacrisis blijkt dat drie op de tien Nederlanders zich eenzaam voelen in de coronacrisis. Vooral onder jongeren is een stijgende lijn te zien. Bijna de helft in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar voelt zich eenzamer dan voor de coronacrisis en bij jongeren onder de 25 is dat aantal nog groter. In maart voelde ongeveer 50% van de jongeren zich eenzamer dan voor de coronacrisis, in mei is dit gestegen naar 60%. Hoe langer de coronacrisis duurt hoe eenzamer jongeren zich gaan voelen. 
 
Om deze reden stelt DMP Heusden schriftelijke vragen aan het college om er voor te zorgen dat de gemeente het aantal eenzame jongeren in kaart brengt en om er voor te zorgen dat de gemeente haar best gaat doen om dit aantal omlaag te krijgen. De gemeente kan volgens de DMP-fractie hiervoor gebruik maken van het Jeugdpakket dat het kabinet afgelopen woensdag bekend maakte. Dit geld is door het Rijk speciaal beschikbaar gesteld om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken.
 
Lees hier onze vragen aan het college.

Lees hier de antwoorden van het college.