Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speciale Heusden-Award voor jeugdDe gemeente Heusden krijgt een 'prijs' voor kinderen of jongeren die zich voor de samenleving hebben ingezet, een bijzondere prestatie hebben verricht of een goed initiatief hebben genomen. Het hele systeem van de Dromen.Doen.Heusden-awards gaat op de schop. Alleen de award 'Heusdenaar van het jaar' blijft bestaan en daar komt dan een speciale award voor jeugd bij. DMP Heusden diende eerder dit jaar hier een motie voor in. 

De raad heeft op 1 juli 2020 de motie van DMP aangenomen die opriep om te onderzoeken of het invoeren van jeugdmedailles in de gemeente Heusden mogelijk en wenselijk is. “Burgerparticipatie zorgt er voor dat een gemeente leeft en bruist. Inwoners die van maatschappelijke betekenis voor onze gemeenschap zijn, zijn de hoeksteen van de samenleving. Het is daarom belangrijk dat we laten zien dat we deze mensen waarderen”; aldus DMP-raadslid Noah Brok die de motie destijds opstelde. 

Onze gemeente heeft sinds 2012 de zogenaamde DDH-awards, gebaseerd op de merkbelofte Dromen Doen Heusden. Met de instelling hiervan werd beoogd deze merkbelofte van de gemeente onder de aandacht van de inwoners te brengen en verder te laden. De DDH-awards zijn ook bestemd voor kinderen, jongeren, die voorbeeldgedrag in termen van DDH hebben getoond, een bijzondere (sport-) prestatie hebben geleverd of op andere wijze de eigen kern of gemeente op de kaart hebben gezet. Hiervan werd echter maar weinig gebruik gemaakt. 

Een jeugdmedaille, jeugdlintje of jeugdaward kan echter wel zorgen voor een grotere betrokkenheid van kinderen/jongeren bij de samenleving en mogelijk ook bij het openbaar bestuur. Om die reden is besloten om vanaf 2020 voor kinderen/jongeren (tot 18 jaar) een speciale DDH-award in te stellen. Zo krijgt de jeugd net dat beetje meer aandacht. 

 Zie hier het artikel in het Brabants Dagblad