Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden stelt vragen aan college over (zwerf)afvalZaterdag 19 september 2020 deden veel verenigingen, organisaties en vrijwilligers mee aan de Clean Up Day, een goed initiatief! Daarnaast wordt met regelmaat via overeenkomsten als Buurtschoon, zogenaamde Zappers en schoolprojecten veel zwerfafval opgehaald. Iedereen is dan trots dat hij/zij haar gemeente weer een stukje schoner heeft gemaakt. Het grote enthousiasme wordt helaas vaak gefrustreerd als er de volgende dag weer nieuw zwerfafval ligt. De vraag die je dan vaak hoort: wat kan en doet de gemeente eraan?

Tegelijkertijd weten we dat het vooral ook om een complex mentaliteitsprobleem gaat en dat handhaven niet altijd lukt en veel geld kost. Toch wil DMP Heusden weten welke acties het college hiertegen onderneemt en/of gaat ondernemen. Wellicht zijn er voorbeeldprojecten elders in het land die ons kunnen helpen?

Daarnaast constateren wij dat op recreatieplaatsen (fiets- en wandelroutes, parken, openbare zwemgelegenheden, etc.) tijdens mooiweer periodes, vaak de afvalbakken overvol zitten. Lang niet iedereen gooit gelukkig alles zomaar weg! Vaak blijken deze bakken zondagochtend al uit te puilen en ligt het afval naast de bak op de grond. Onze inwoners maar ook toeristen treffen die rommel aan in onze mooie gemeente. DMP ziet graag verbetering in deze situatie, door bijvoorbeeld ook op zondag de bakken te legen en/of tijdelijk grotere afvalbakken te plaatsen. Wellicht dat hogere boetes bij kunnen dragen aan het mentaliteitsprobleem?

De fractie van DMP Heusden heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Als DMP hopen wij dat het college de vragen snel zal beantwoorden en dat we gezamenlijk onze gemeente Heusden een stukje mooier kunnen maken! 

Lees hier onze vragen aan het college.

Lees hier de antwoorden van het college inclusief een bijlage