Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteraad bevriest kamergewijze verhuur in HeusdenIn de vergadering van 7 juli heeft de gemeenteraad, vooruitlopend op het beleid omtrent arbeidsmigranten, in beslotenheid een beleidsstuk aangenomen om kamergewijze verhuur in de gemeente Heusden per direct te bevriezen. Dit betekent een flinke stap in de goede richting als je het DMP Heusden vraagt. Een tijdje geleden stelde de fractie DMP vragen aan het college omdat zij zich zorgen maakt om de positie van starters. Huisjesmelkers kopen starterswoningen op om er arbeidsmigranten te huisvesten of om de woningen te verhuren.

Door kamergewijze verhuur vanaf heden te bevriezen wordt het voor huisjesmelkers minder aantrekkelijk om starterswoningen op te kopen en trekt de gemeente Heusden de regels gelijk met omliggende gemeenten. Straks kan een ruimtelijke afweging en een toets op het huisvestingsbeleid gemaakt worden en heeft de gemeente meer sturing op de sociale cohesie en een goed woon- en leefklimaat en de woonwijken.

"Goed om te zien hoe de wethouder onze schriftelijke vragen heeft opgepakt en hoe hij op onze zorgen heeft geacteerd. De positie van starters op de woningmarkt is al jaren slecht. Het bevriezen van kamergewijze verhuur is een stap in de goede richting om starters meer kansen te geven op de woningmarkt." aldus DMP-raadslid Noah Brok die de schriftelijke vragen in mei indiende nadat de fractie berichten had ontvangen van ongeruste inwoners.

Zie hier het genomen voorbereidingsbesluit, hetgeen nu openbaar is geworden.