Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Initiatiefvoorstel DMP voor bouw starters- en seniorenwoningen van tafelBalen en teleurgesteld dat is eigenlijk wel de samenvatting en het gevoel dat leeft binnen de fractie DMP. Zoals eerder bericht blijkt uit het Woonwensenonderzoek gemeente Heusden eind 2019 dat er een tekort is aan goedkope koop- en huurappartementen, kleine woningen en goedkope woningen. Het is juist nu zo belangrijk woningen te bouwen voor de juiste doelgroepen.

Daarbij komt dat de vernieuwde woonvisie van de gemeente Heusden al 22 maanden is uitgesteld. De belangrijkste reden voor DMP Heusden om zelf een initiatiefvoorstel te schrijven met concrete maatregelen om meer starters- en seniorenwoningen te gaan bouwen. Van inwoners in de gemeente Heusden heeft DMP positieve reacties ontvangen. Dit initiatiefvoorstel stond gisteravond op de agenda. Op basis van de input van een jurist zijn afgelopen weekend de laatste puntjes op de i gezet. Klaar om op inhoud met elkaar besproken en bediscussieerd te worden. Helaas besloot een meerderheid van de gemeenteraad dat het agendapunt niet inhoudelijk besproken mocht worden. Jammer en teleurstellend wat DMP betreft. Een gemiste kans en naar onze bescheiden mening niet in het belang van onze inwoners. Maar ja, dat is natuurlijk ook democratie.

Echter, bekijken we het positief. In september wordt het initiatiefvoorstel 'Bouwen naar behoefte' alsnog besproken bij de Woonvisie. Ook gaat de Woonvisie niet meer uitgesteld worden. Dat is wel duidelijk. DMP had echter, vooruitlopend op deze hoogover visie, nu al een concrete maatregel willen nemen om de gewenste starters- en seniorenwoningen te gaan realiseren. Het is jammer dat er wederom een vertraging ontstaat, maar we blijven ons inzetten voor het bouwen van meer starters- en seniorenwoningen in de gemeente Heusden. 

Lees hier ons aangepast initiatiefvoorstel.

Zie hier het artikel in het Brabants Dagblad.