Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Manon Molenschot nieuwe fractieondersteuner voor DMPIn de raadsvergadering van 7 juli is Manon Molenschot benoemd tot fractieondersteuner. Begin 2018 kwam zij tijdens een debat over jongeren in de politiek in aanraking met JongDMP. Sindsdien heeft zij in het kader hiervan verschillende activiteiten bijgewoond, waaronder het bezoek aan de Tweede Kamer en de debatavond ‘Debatteer mee met JongDMP’.

Manon studeert Bestuurskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Van augustus 2019 tot en met januari 2020 heeft zij stage gelopen bij de Raad voor het Openbaar Bestuur in Den Haag. Tijdens deze stage heeft Manon een deelonderzoek verricht binnen het adviestraject ‘Sociaal domein in de lokale democratie’. In dit deelonderzoek stond de kaderstellende rol van de gemeenteraad in het sociaal domein centraal.

‘De functie fractieondersteuner biedt mij een mogelijkheid om het openbaar bestuur in de praktijk te verkennen. Het is tevens een stap in de richting van meer zelfontwikkeling en een aanwinst voor nieuwe kennis en vaardigheden welke relevant zijn voor mijn opleiding en mijn toekomst als bestuurskundige’, aldus Manon Molenschot.