Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden kijkt positief terug op het afgelopen jaarTijdens de algemene beschouwing van 1 juli werd er in de Heusdense gemeenteraad ook uitvoerig gedebatteerd over de jaarrekening 2019. Namens DMP Heusden voerde raadslid Noah Brok het woord. Volgens de fractie DMP kunnen we als gemeenteraad positief terug kijken op het afgelopen jaar. Het is goed om te lezen dat de gemeente nog steeds in een degelijke financiële positie verkeert. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar stappen in de juiste richting gezet.

Zo is het afgelopen jaar het van Greunsvenpark in Vlijmen opgeleverd. Een prachtig park die de verbinding legt tussen het bruisende centrum, de kerk en het gemeentehuis. Wel maakt DMP Heusden zich zorgen over de hoeveelheid onkruid in het park. Verder is het goed om te lezen dat de gemeente volop bezig is met het duurzaam doorgeven van onze gemeente aan de volgende generaties. Raadslid Brok sleepte bij dit onderwerp nog een toezegging binnen van VVD-wethouder Blankers als het gaat om groen-op-dak. Volgens DMP gaat er veel biodiversiteit verloren als er een bedrijfskavel gebouwd wordt. De fractie van DMP denkt dat groen-op-dak, samen met zonnepanelen, hier een oplossing voor zou kunnen zijn. De wethouder gaat daarom onderzoeken of groen-op-dak hier een mogelijke oplossing voor is.

Ten slotte vroeg de fractie aandacht voor het onveilige kruispunt tussen de Aldi en het d’Oultremontcollege in Drunen. Alles samenvattend kijkt DMP Heusden terug op een financieel gezond jaar waarin stappen zijn gezet. Het is zaak dat we de komende jaren doorzetten en invulling geven aan het coalitieakkoord: Heusden. Samen. Doen.

Beschouwing jaarrekening 2019 DMP Heusden