Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteraad neemt motie jeugdmedailles van DMP aanOp woensdag 1 juli vonden de jaarlijkse algemene beschouwingen plaats in de raadszaal van de gemeente Heusden. Tijdens deze vergadering wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar de plannen en ambities van de gemeenteraad voor 2021. DMP Heusden diende een motie in om in de gemeente Heusden jeugdmedailles in te voeren. De voltallige gemeenteraad, op het CDA na, stemde in met de “sympathieke motie”, zoals burgemeester van Hees hem beschreef.

“Burgerparticipatie zorgt er voor dat een gemeente leeft en bruist. Inwoners die van maatschappelijke betekenis voor onze gemeenschap zijn, zijn de hoeksteen van de samenleving. Het is daarom belangrijk dat we laten zien dat we deze mensen waarderen.” Aldus DMP-raadslid Noah Brok die de motie opstelde. Volgens hem krijgen jongeren nog té weinig waardering wanneer zij van maatschappelijke betekenis zijn voor de Heusdense gemeenschap, “Terwijl er écht veel jongeren zijn die prachtige dingen doen voor onze gemeente.”

Brok kwam op het idee nadat raadslid Remco van Dooren met een soortgelijk initiatief kwam in de Eindhovense gemeenteraad. Ook in andere gemeenten, zoals Helmond en Hoorn zijn jeugdmedailles al ingevoerd. Waardering hoeft immers niet veel te kosten, maar kan wel van grote waarde zijn voor de betreffende persoon. Het is daarom ontzettend mooi dat we hier in Heusden mee aan de slag gaan.

Motie jeugdmedailles DMP Heusden