Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stip op horizon voor gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP)DMP Heusden heeft ingestemd met het onderdeel Mobiliteitsvisie van het GGVP. Een belangrijk onderwerp waar het al langere tijd over gaat vanwege de gevolgen van het plan GOL. Maar de kop is eraf, de stip op de horizon is gezet. Met de vaststelling van de Mobiliteitsvisie zijn de verkeersambities bekend. In de visie wordt niet gesproken over concrete projecten, die volgen later dit jaar. Althans als alles volgens planning verloopt.

DMP Heusden heeft wel zorgen over deze planning en vroeg de wethouder of deze door de coronacrisis nog gehaald gaat worden en hoe inwoners bij de planvorming betrokken gaat worden. Duidelijk werd dat de inwoners en organisaties via digitale kanalen (bijvoorbeeld enquêtes) betrokken gaan worden. Eind 2020 zal er een uitvoeringsprogramma worden voorgelegd. Een programma waarbij het daadwerkelijk gaat over het uitvoeren van projecten. Projecten die van belang zijn vanwege de gevolgen van het GOL, zoals aanpassingen van wegen en kruispunten en de Tuinbouwweg als randweg. Maar ook vrij liggende fietspaden, beter onderhoud van wegen, een heldere en eenduidige verkeersstructuur, goed openbaar vervoer, veiligheid rondom scholen en sportverenigingen. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen. In de mobiliteitsvisie was het nog niet zover om daar concreet over te spreken, maar we kijken er als DMP naar uit om dat te gaan doen.

Voor nu ligt er een heldere en goede ambitie, een duidelijke routeplanner voor de komende 20 jaar. Dat lijkt ver, maar als we de ambities uit de mobiliteitsvisie willen bereiken dan is deze tijd hard nodig. Daarnaast blikt het document terug op het doorlopen proces om te komen tot deze visie, die tot stand is gekomen met verschillende organisaties en betrokkenen uit de samenleving. Een heldere uiteenzetting die laat zien dat dit zorgvuldig is gebeurt, met daarbij herkenbare tekeningen en een mooie animatiefilm.

Bekijk hier de animatiefilm.