Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP heeft vertrouwen in de nieuwe Economische Agenda

In de bijzondere digitale raadsvergadering van 31 maart 2020 is de nieuwe Economische Agenda besproken, raadslid Noah Brok voerde het woord namens DMP Heusden. DMP denkt dat de vernieuwde Economische Agenda een beleidsstuk is waar de wethouder samen met ondernemers mee uit de voeten kan voor verdere uitwerking van verschillende beleidsterreinen zoals winkelcentra, arbeidsmigranten en de ‘greendeal’.

Toch had DMP over een aantal onderwerpen nog enkele vragen alvorens ze met het beleidsplan zouden instemmen. Allereerst wat betreft de winkelcentra. Aangezien het plan op tafel ligt om een bezoek van toeristen uit de Loonse en Drunense Duinen aan het centrum van Drunen te stimuleren, is het gunstig dat de verschillende parkeergelegenheden en knooppunten in het centrum van Drunen nader worden onderzocht of het centrum van Drunen deze toestroom van toeristen uit de Duinen aan zou kunnen. Helaas stopt het probleem omtrent verkeer niet in het centrum van Drunen, ook vanuit de Vliedberg en Heusden vesting zijn er verschillende  signalen omtrent problemen met verkeer in het centrum. Zo zijn er in de smalle straten van de vesting weinig parkeergelegenheden en op de Vliedberg kunnen automobilisten vanaf twee kanten de centrale parkeerplaats op rijden wat af en toe zorgt voor onhandige en soms onveilige situaties. DMP Heusden zou daarom graag zien dat ook deze centra worden onderzocht. De wethouder erkende dit probleem en zei er bij de thema-avond over winkelcentra op terug te komen.

Verder is het college van plan om in 2021 een accountmanager ‘Natuur en Landbouw’ aan te gaan stellen. Deze persoon moet een luisterend oor en helpende hand bieden voor agrariërs in onze gemeente. DMP vind 2021 echter te ver weg, veel agrariërs maken nu al keuzes over de toekomst als het gaat om stoppen of vervolgstappen, dit bijvoorbeeld vanwege de stikstof-problematiek. Ook dit standpunt deelde de wethouder met de DMP fractie, echter gaf hij aan dat er op dit moment ook al een aanspreekpersoon is binnen de gemeente en dat dit onderwerp veder wordt uitgewerkt in de voorjaarsnota. DMP Heusden wacht dit af.

Samenvattend is DMP Heusen blij met de aangenomen Economische Agenda. DMP is ontzettend trots op de hoeveelheid input vanuit ondernemers in de gemeente. Dit toont een enorme betrokkenheid onder onze ondernemers. Nu is het zaak om de actiepunten uit te gaan voeren, iets waar DMP het volste vertrouwen in heeft.