Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP stelt vragen over Jonker Fris complex in Heusden vesting

DMP Heusden heeft artikel 43 vragen gesteld over de stand van zaken ten aanzien van ontwikkelingen bij het voormalig Jonker Fris complex in Heusden vesting. De laatste jaren horen wij daar weinig meer over en ligt het complex er verwaarloosd bij. Dit beeld is niet bepaald fraai direct naast onze toeristische parel Heusden vesting. DMP Heusden ziet graag verbetering in deze situatie.

In 2008 werd de fabriek van Jonker Fris Heusden gesloten. De jaren daarna werd er druk nagedacht over mogelijke toekomstige invullingen. In 2012 werd hiervoor een ruimtelijk toetsingskader vastgesteld. Het hele complex werd in 2014 gekocht door de Van Sluisveld Groep. Binnen het genoemde tijdsbestek werd de gemeenteraad voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Februari 2018 woedde er een brand en dat was het laatste spraakmakende wat er is vernomen.

Hoe staat het er nu mee? Dat is wat DMP Heusden zich af vraagt. Voor inwoners van Heusden, maar ook voor watersporters en de jachthaven blijft het spannend wat en wanneer er hier iets gaat gebeuren. Het is om die reden belangrijk om bij een mogelijke ontwikkeling hen te betrekken en te informeren. Om deze redenen heeft DMP vragen gesteld aan het college. We wachten de beantwoording van de vragen vol spanning af.

Lees hier onze vragen aan het college.

Lees hier de antwoorden van het college.