Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2020Graag blikt DMP Heusden terug op het afgelopen jaar. Een positief jaar waarin stappen zijn gezet om onderwerpen uit het coalitieprogramma met als titel Heusden.Samen.Doen! te vervolmaken. Daarbij zijn er ook onderwerpen op de rit gezet. We noemen er een aantal. 

In 2019 is besloten om het Van Greunsvenpark in Vlijmen te voorzien van een metamorfose en is een eind december al het volledig gerenoveerde park geopend. In Oudheusden is besloten een nieuw schoolgebouw te bouwen voor De Dromenvanger en De Leilinde. En voor de brandweer in Drunen gaat gezocht worden naar een locatie voor een nieuwe brandweerkazerne. Ook zijn er stappen gezet in de planvorming voor de ontwikkeling van het Landgoed Steenenburg. De buitenkant van het kasteel is volledig gerestaureerd.

In het kader van duurzaamheid is de visie op zonne-energie vastgesteld en een start gemaakt met het opstellen van een visie op windturbines. Voor het zwembad en sporthal Die Heygrave is een investeringsbesluit genomen om het gebouw flink te verduurzamen. Op het gebied van verkeersveiligheid is het vrijliggend fietspad tussen Elshout en Haarsteeg weer een stap dichterbij gekomen en is extra aandacht gevraagd voor de ontsluiting van het Geerpark.    

Daarnaast hebben we Noah Brok, het jongste raadslid van Nederland, vanwege zijn achtien jarige leeftijd kunnen installeren als raadslid. Hij heeft het stokje overgenomen van ons gewaardeerd raadslid René Broos. Zijn eerste motie over verlichting voor fietsers over De Hoeven (Haarsteeg) en Mariendonkstraat (Elshout) is aangenomen. Daarnaast hebben we het voor elkaar gekregen dat er unaniem een motie jeugd en politiek is aangenomen en tot uitvoering wordt gebracht. Maar er waren ook tegenvallers, zoals de oplopende afvalstoffenheffing, hoge kosten voor jeugdhulp en tegenvallende tekorten bij de Voorste Venne wat geresulteerd heeft in een opgestapt bestuur. 

Verder willen we onze nieuwe burgemeester Willemijn van Hees niet onbenoemd laten. In Willemijn van Hees heeft Heusden een bevlogen aanjager gevonden en zij heeft het afgelopen jaar Heusden goed leren kennen. Samen met raadsleden en fractieondersteuners is zij op pad gegaan en heeft zij goede dingen gezien en ook verbeterpunten opgeschreven. Met deze laatste gaat ze zeker aan de slag. Eind 2019 zijn twee nieuwe jeugdburgemeesters aangesteld. Noah en Eefje nemen de jeugdburgemeesterketting over van Isis en Lisa. Daarnaast zijn er nog eens 19 ambassadeurs aangesteld. 

Terugkijkend was 2019 een jaar met stappen in de goede richting van het volbrengen van het coalitieprogramma. De basis staat, de komende jaren kan gewerkt worden aan de verdere uitvoering. Daar gaan we graag samen met u mee aan de slag! DMP Heusden wenst alle inwoners van de gemeente Heusden fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar. DMP Heusden gaat zich ook volgend jaar weer maximaal inzetten om uw vertrouwen in ons waar te maken. 

Ook voor 2020 geldt: Samen doen, samen sterk!