Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noah Brok in Nieuwsuur met serie over jongeren en politiek

Donderdag 14 november jl. was ons jongste raadslid van Nederland Noah Brok in Nieuwsuur. Uiteraard zijn wij trots op hem! Vertegenwoordiging in alle leeftijden is belangrijk voor DMP Heusden, vandaar ook de oprichting van Jong DMP; een kweekvijver voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de politiek.

In de gemeenten zijn ze de grote afwezigen, jongeren zijn nauwelijks vertegenwoordigd in het lokale bestuur. Slechts 10 procent van alle raadsleden en 7 procent van alle wethouders is jonger dan 30. Het aantal burgemeesters onder de 30: nul. En de gemiddelde leeftijd van gemeentebestuurders wordt steeds hoger. Dat is een probleem, want de stem van een hele generatie wordt zo nauwelijks gehoord.

In een nieuwe serie 'De stem van de jongeren' belicht Nieuwsuur de dromen en daden van de jeugd. Hoe kijken ze aan tegen de samenleving en de politiek? Op 14 november kwamen twee politici aan het woord die de uitzondering zijn: de jongste wethouder en het jongste raadslid van Nederland. De 18-jarige Noah Brok is het jongste raadslid. Al op zijn 16de werd hij voor een lokale partij gekozen in de gemeenteraad van Heusden.

Heb jij de uitzending -met Noah Brok daarin- gemist? Hier kun je deze nog eens terug kijken.

https://nos.nl/l/2310540