Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woningbouw Von Suppéstraat Drunen

Op de locatie van de voormalige school De Wegwijzer / De Regenboog aan de Von Suppéstraat in Drunen gaat een mix van sociale huurwoningen en koopwoningen gerealiseerd worden. Op het terrein van een voormalig schoolgebouw met gymzaal worden in totaal 36 woningen: 20 patiowoningen, 12 rij-/hoekwoningen en 4 tweekappers. De 20 patiowoningen worden sociale huurwoningen (Woonveste) en zijn bedoeld voor 1 à 2 persoonshuishoudens. De overige woningen worden koopwoningen. De gemeenteraad stemde unaniem in met dit voorstel.

DMP Heusden is tevreden met het feit dat het college uitvoering heeft gegeven aan de ruim 2 jaar geleden aangenomen motie van Gemeentebelangen en DMP om op deze locatie een integraal plan te realiseren, waarbij zowel de school als gymzaal meegenomen zouden worden in de zoektocht naar (sociale) woningbouw in Drunen. En daarbij ook de buurt te betrekken in de vorm van een participatie en co-creatie. Het laatste heeft wellicht niet plaatsgevonden zoals we van tevoren hadden verwacht. Voorwaarden voor succesvolle co-creatie zijn gelijkwaardigheid van de deelnemers, wederkerigheid, openheid en vertrouwen. Aan sommige voorwaarden ontbrak het helaas. Als DMP hebben we het college meegeven dit gelopen proces te evalueren en als leerpunt mee te nemen naar andere vormen van schaalverdieping en co-creatie voor de toekomst.

Desondanks zien wij dat het plan in de loop der tijd op essentiële onderdelen verbeterd is mede door inbreng van omwonende. Zeker als je bedenkt dat de eerste plannen de bouw van bijna 30 (huur)appartementen op de schoollocatie waren. Het is een goede mix geworden tussen sociale huur- en koopwoningen. Er worden 10 parkeerplaatsen meer toegevoegd dan voor de ontwikkeling noodzakelijk is, dit om de aanwezige parkeerdruk te verlagen. Het resultaat mag er wat DMP Heusden betreft dan ook zijn.

De planning van de sloop en bouw van woningen is afhankelijk van de overdracht van de gymzaal, deze is nu nog door een school in gebruik. De voorkeur gaat sterk uit naar het ineens uitvoeren van het bouwproject. Mocht dit niet lukken dan zal de bouw gefaseerd plaatsvinden. DMP Heusden vroeg om dan in ieder geval de sloop van het schoolgebouw snel plaats te laten vinden om verdere verpaupering en vandalisme te voorkomen en omwonenden hiervan dan op de hoogte te stellen. Voor het vervolg van de inrichting van de openbare ruimte en het groen worden eveneens de omwonenden betrokken. Hetgeen wij met vertrouwen tegemoet zien.