Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP stelt vragen over afspraken adviserende rol Seniorenraad bij woningbouwVerschillende signalen bereikten DMP Heusden over de afspraken en samenwerking met de Senioren Raad Gemeente Heusden (SRGH) als het gaat om woningbouw. Deze signalen gaven aanleiding tot het stellen van vragen aan het college. 

DMP is begaan met het bouwen van kwalitatief goede en juiste woningen. Naast het bouwen voor alle specifieke doelgroepen, zoals jongeren, starters op de woningmarkt, ouderen, kwetsbaren, moet een nieuwe woning vooral ook zogenaamd levensloopbestendig zijn. Er wordt immers verlangd dat mensen langer zelfstandig in hun woning kunnen blijven wonen. Niet voor niets zijn passages hierover opgenomen in het coalitieprogramma 2018-2022.

Uitgangspunten voor bouwen in de gemeente Heusden zijn o.a. vastgelegd in de Woonvisie 2014. Een van de hierin genoemde adviespartners van de gemeente is de Seniorenraad. Zij hebben een ontwerphulp/checklist (zogenaamd “het A4tje”) voor levensloopbestendige woningen opgesteld. Implementatie hiervan voorkomt zogenaamde WMO gevoelige woningen, zodat mogelijke kosten in verband met latere aanpassingen worden voorkomen. 

DMP ging er van uit dat er conform de vastgestelde Woonvisie 2014 werd gehandeld en gebouwd. Recente beantwoording van vragen o.a. tijdens de informatievergadering Ruimte, krantenberichten en een open brief van de Seniorenraad roepen twijfel op. DMP wil precies weten hoe het zit met dat A4tje en de advisering over levensloopbestendig bouwen. Wat is het beleid en hoe wordt dit toegepast?

Brief aan het college met vragen

Antwoorden van het college

Zie hier het artikel in het Brabants Dagblad