Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

©Roland van Riel

Vandaag heeft de gemeenteraad van Heusden afscheid genomen van raadslid René Broos van DMP Heusden. En verwelkomde de fractie DMP de 18 jarige Noah Brok in de raad. René gaf het stokje letterlijk over aan Noah. Met een aantal adviezen over hoe om te gaan met mogelijke politieke situaties. De DMP-er is nu het jongste raadslid in Nederland.

De jongste bediende van de Heusdense raad is Noah Brok. Het jongste raadslid van Nederland is 18 jaar oud. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 werd Noah als 16 jarige met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Hij moest echter nog wel wachten tot hij 18 werd. Dat gebeurde op 31 maart 2019. Hoe mooi is het dat je als 18 jarige de Heusdense jongeren mag vertegenwoordigen in de gemeentelijke politiek? DMP is trots dat de ingezette weg van verjonging op deze manier resultaat krijgt. Ook voor Noah een moment om trots op te zijn maar wel met beide benen op de grond. Want vanaf nu start het echte raadswerk met bijbehorende verantwoordelijkheden. Het afgelopen jaar heeft Noah zich zelf als fractieondersteuner al kunnen inwerken. Net als burgemeester Willemijn van Hees wenste fractievoorzitter Martijn van Esch hem veel succes en gaf aan veel vertrouwen in hem te hebben.

Van raadslid René Broos neemt de gemeenteraad afscheid. In 2010 is René voor DMP in de raad gekomen. Hij staat er om bekend dat hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Hij gaat altijd voor het algemeen belang. Scherp, inhoudelijk goed voorbereid en goed uit zijn woorden komend. Hard op de inhoud en zacht op de relatie. Als raadslid heeft René veel bereikt voor Heusden en haar inwoners. Moties en amendementen waren vaak succesvol. Als voorzitter van de informatievergaderingen werd René breed gewaardeerd binnen de raad. René Broos blijft betrokken bij DMP en bij de fractie. Tijdens de raadsvergadering werd hij bedankt voor alle inzet en betrokkenheid.

Hieronder nog een paar foto's.

 René Broos draagt DMP-stokje over aan Noah BrokRené Broos draagt DMP-stokje over aan Noah BrokRené Broos draagt DMP-stokje over aan Noah BrokRené Broos draagt DMP-stokje over aan Noah BrokRené Broos draagt DMP-stokje over aan Noah Brok