Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noah Brok

Op 2 april aanstaande wordt het jongste raadslid van Nederland, Noah Brok, geïnstalleerd in de gemeente Heusden. Noah die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 nog 16 jaar was mag nu, bij het bereiken van zijn 18-jarige leeftijd, zijn zetel in de raad namens DMP Heusden innemen. Een heugelijk moment om bij stil te staan.

DMP Heusden is een politieke partij, die opkomt voor de belangen van alle inwoners in Heusden met behoud van het eigene in al haar kernen. Wij zijn een lokale partij die in alle kernen en in alle leeftijden vertegenwoordigd is. We werken niet alleen voor mensen, maar vooral samen met mensen. Wij doen dit vanuit een visie van respect voor de individuele mens. Maar ook met inbreng vanuit alle kernen. Ons motto is dan ook "samen doen, samen sterk!" DMP Heusden vormt op dit moment met zeven zetels de grootste partij in Heusden.

Vertegenwoordiging in alle leeftijden is belangrijk voor DMP Heusden, vandaar de oprichting van JongDMP. Jongeren zijn vaak onvoldoende vertegenwoordigd in de politiek en dat vindt DMP zonde en een gemiste kans. De politieke partij wil jongeren juist een podium bieden. Bij JongDMP kunnen zij sinds 2016 hun stem laten horen, meedenken, beslissen en ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een mooie kweekvijver van jonge politieke talenten. Een van die talenten is Noah Brok. Bij de verkiezingen op 19 maart 2018 werd al snel duidelijk dat de toen 16-jarige Noah genoeg voorkeursstemmen had behaald om raadslid te worden. Hij moest alleen nog even wachten totdat hij 18 jaar werd.

En nu is dat moment bijna daar! In de raadsvergadering van 2 april zal ons gewaardeerd raadslid René Broos het stokje gaan overdragen aan Noah Brok Tijdens deze raadsvergadering zal Noah officieel geïnstalleerd worden. René is namens DMP Heusden 9 jaar lid geweest van de gemeenteraad. De wisseling is een bewuste keuze waarmee René het belang onderstreept om ook jongeren een plaats te geven in het lokale bestuur van onze gemeente. Dat betekent niet dat hij stopt met zijn politieke activiteiten. In de komende periode zal hij de inwonersbelangen blijven behartigen.

We nodigen u van harte uit om bij dit heugelijke feit aanwezig te zijn. De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis, Julianastraat 34 in Vlijmen.