Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

schoolgaande jeugd

DMP Heusden werkt aan veilig fietsverkeer. Wij zijn blij dat het fietspad eindelijk wordt doorgetrokken. Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad van 5 maart 2019.

Drukke Tuinbouwweg krijgt ook tweede deel fietspad

ELSHOUT/HAARSTEEG- Als het niet te veel tegenzit, kan volgend jaar de aanleg beginnen van een vrijliggend fietspad langs de Tuinbouwweg, tussen de d'Oultremontweg in Elshout en de Abt van Engelenlaan in Haarsteeg. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente Heusden in vervulling.

Maar er moet nog wel het nodige gebeuren. Heusden trekt nu 50.000 euro uit voor de verdere voorbereidingen van het plan.

Ter hoogte van Elshout (bedrijventerrein Meeuwaert) ligt aan de zuidkant van de d'Oultremontweg al een vrijliggend fietspad, voor fietsverkeer in twee richtingen. De bedoeling is dat door te trekken tot aan de rotonde in de Abt van Engelenlaan. Daar kan de fietsroute aansluiten op fietsverbindingen die vanwege de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) worden aangelegd.

Veel schoolgaande fietsers

Het vrijliggende fietspad langs de Tuinbouwweg moet de veiligheid een stuk vergroten. De Tuinbouwweg is een relatief drukke weg, met autoverkeer, vrachtverkeer en landbouwverkeer; in de toekomst wordt het alleen maar drukker, vanwege de GOL-maatregelen voor de ontsluiting van het gebied. Op de Tuinbouwweg mag nu 60 kilometer per uur worden gereden.

Veel schoolgaande fietsers naar onder meer Drunen, maar ook mensen die in Waalwijk en Den Bosch werken, maken gebruik van de weg. Langs de Tuinbouwweg ligt een aantal grote (tuinbouw)bedrijven. Dat zorgt al voor het nodige zware verkeer. De weg is bovendien een bekende sluiproute als het verkeer op rijksweg A59 vast staat. Al met al is vaak sprake van gevaarlijke situaties, ook omdat de weg gemiddeld niet breder is dan 5,5 meter.

Heusden heeft eerder al geld opzij gezet voor een vrijliggend fietspad. Daarvan is nog 1,6 miljoen euro over.

Nog lang niet alle benodigde grond is eigendom van de gemeente. Vandaar dat Heusden in gesprek is en gaat met aanwonenden en bedrijven om grond af te staan. ,,Uiteraard tegen een vergoeding", aldus wethouder Kees van Bokhoven. ,,We hopen op medewerking. De aanwonenden hebben zelf ook baat bij verbetering van de verkeersveiligheid."

Van Bokhoven sluit niet uit dat op sommige plaatsen een stukje Tuinbouwweg verlegd moet worden en ter hoogte van de twee viaducten moet het weggedeelte mogelijk worden versmald. ,,Dan hebben we meteen snelheidsremmers", aldus Van Bokhoven.

 

Zie voor het originele artikel

https://www.bd.nl/…/drukke-tuinbouwweg-krijgt-ook-tweede-d…/