Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geslaagde debatavond JongDMPOp maandag 26 november organiseerde JongDMP een debatavond “Debatteer mee met JongDMP”. Het werd een geslaagde avond in het gemeentehuis in Vlijmen. Met een goede opkomst en een flink aantal toeschouwers werd er stevig gedebatteerd.

De opzet van de avond was dit keer iets anders dan eerdere debatavonden. Na een korte inleiding over JongDmp volgde een voorstelrondje. Daarna werden de jongeren verdeeld over vier partijen. Iedere partij kreeg twee raadsvoorstellen met daarbij hun standpunt. De partijen konden voor of tegen zijn of ze hadden nog geen standpunt ingenomen. Iedere partij wees een fractievoorzitter aan die in het eerste termijn het spits mocht afbijten. Bij beide raadsvoorstellen ging dit de betreffende fractievoorzitters afzonderlijk goed af. Allemaal op hun eigen manier. De ene met een flinke dosis humor, een ander inhoudelijk heel sterk en weer een ander in alle rust en kernachtig. In de tweede termijn na beantwoording van de vragen door de wethouder van de avond, de heer Noah Brok, kon iedereen vanuit het standpunt van de partij mee debatteren in de tweede termijn. Met veel enthousiasme en zeer zeker ook inhoudelijk sterke argumenten probeerde de partijen elkaar te overtuigen van hun standpunt.

Een stemronde vormde het sluitstuk van het debat. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de aanname van een tweetal prachtige raadsvoorstellen voor de gemeente Heusden.

De bibliotheek in Vlijmen wordt omgebouwd tot een flitsende disco voor een budget van 3.5 miljoen.

Middels het tweede raadsvoorstel werd voorgestemd om in Heusden vesting een Mc Donalds te realiseren. Hiermee wordt Heusden wereldwijd op de kaart gezet en ziet de Gemeenteraad mogelijkheden om de eerst volgende olympische spelen naar Heusden te halen aldus partij rood.
Uiteindelijk bepaalde een vakkundige jury wie het beste debatteerde, waarbij werd gekeken naar inhoudelijke argumenten, overtuigingskracht en zeker ook een gezonde dosis humor. Rob Klerks kwam daarbij het beste uit de bus en ontving van de jury een kleinigheidje. Zo werd het een fantastische avond, op naar een vervolg!

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen of wil je graag aansluiten bij JongDMP, kijk dan op dmpheusden.nl/jongdmp voor meer informatie.

Bekijk hier het filmpje van deze avond.