Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraagtekens bij bouwactiviteiten Torenstraat 26 DrunenDMP Heusden heeft vragen gesteld aan het college over de bouwactiviteiten aan de Torenstraat 26 in Drunen. Al geruime tijd vinden daar activiteiten plaats die de wenkbrauwen doen fronsen. Tot onze verbazing zagen wij afgelopen week een twee meter hoog hekwerk op een aanbouw wat lijkt op een luchtkooi van een gevangenis. DMP wil hier graag meer over weten.

Al geruime tijd vinden aan de Torenstraat 26 in Drunen bouwactiviteiten plaats die onze wenkbrauwen doen fronsen. Wij hebben begrepen dat hier van een bestaande woning drie wooneenheden worden gecreëerd. Kennelijk kan dit door het ontbreken van bepaalde regels in het bestemmingsplan en wordt deze omissie gelukkig hersteld door een in voorbereiding zijnde parapluplan. Daar is dan ook weinig tegen te doen. Dit betekent echter niet dat zomaar alles kan. Want hoe is het bijvoorbeeld geregeld met parkeren? Het toevoegen van twee wooneenheden geeft ook extra verkeer in een gedeelte van de straat waar de parkeerdruk door verschillende activiteiten (sportschool, kapper, kantoor, café) al groot is.

Tot onze verbazing zagen wij afgelopen week dat er een twee meter hoog ijzeren hek op het dak van de aanbouw is geplaatst (zie foto). Vermoedelijk is dit voor het realiseren van een dakterras, maar het doet ons denken aan een luchtkooi bij een gevangenis. Wij kunnen ons voorstellen dat direct omwonenden (zeker 5 gezinnen) hier verre van blij worden. Laat staan dat het wat ons betreft onwenselijk is om bewoners van dit pand hier te laten verblijven. Daarom hebben wij vragen gesteld over vergunningverlening, handhaving en parkeernormen.

Lees hier de vragen inzake de bouwactiviteiten aan de Torenstraat 26 in Drunen.

Bekijk hier de antwoorden van het college.