Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Visie op onderwijs en nieuwbouw in OudheusdenTijdens de begrotingsbehandeling van 2019 werd door DMP Heusden nog eens benadrukt hoe belangrijk het is om een visie op onderwijs te hebben. Vooruitlopend daarop zijn de voorbereidingen op de bouw van een nieuwe basisschool in Oudheusden in volle gang. Bij de realisatie van een nieuwe basisschool moet zoveel als mogelijk rekening worden gehouden aan de eisen van hedendaags onderwijs. DMP diende daar een motie voor in die unaniem door de raad werd aangenomen. 

In de begroting 2019 wordt gesproken over inzetten op het ontwikkelen van een visie en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Daarnaast speelt nu actueel de nieuwbouw in Oudheusden. Wat DMP betreft moet er snel gekomen worden tot een integrale visie op onderwijs, zodat het mogelijk wordt om toekomstige nieuwbouw of andere ontwikkelingen langs de lat te leggen van die visie. Bij de begrotingsbehandeling werd op vragen van DMP duidelijk dat het college voor de zomer van 2019 een visie op onderwijs voor de gemeente Heusden gereed kan hebben. Hierbij worden de relevante stakeholders betrokken.

Parallel of tegelijkertijd gaat er natuurlijk nieuwbouw plaatsvinden in Oudheusden. Het een hoeft het ander niet in de weg te staan. DMP kijkt met grote belangstelling, maar ook met zorgen naar deze nieuwbouw. Wat DMP betreft moet de schop zo snel als mogelijk in de grond. En aan de andere kant wel zorgvuldig omdat er nu een kans is om voor Oudheusden een Integraal Kind Centrum neer te zetten, waarbij we wijkfuncties nu of in de toekomst kunnen combineren. Kijk naar de gegevens over taalachterstand en overgewicht uit de wijkatlas voor Heusden. Het feit dat 25% van de basisschoolleerlingen niet in Oudheusden naar school gaat. En dan tenslotte dat er (nog) geen visie is op onderwijs vanuit de gemeente waaraan bouwplannen getoetst kunnen worden. Om die redenen kwam de fractie DMP met een motie die het college op roept om te komen tot gedegen onderwijshuisvesting in Oudheusden die tegemoet komt aan de eisen van hedendaags onderwijs en waar bij de realisatie of bouw zo veel als mogelijk rekening wordt gehouden met huidige of toekomstige noodzakelijke wijkfuncties. De motie werd door de raad unaniem aangenomen.