Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Seinen op groen voor medische campus op Landgoed SteenenburgDe Kelders Senior Group en de gemeente Heusden gaan verder met de plannen voor een medische High Tech Campus, plus een hoogwaardig medisch research, development en diagnostisch centrum op een deel van Landgoed Steenenburg in Drunen. De overeenkomsten zijn donderdag getekend, nadat de gemeenteraad op dinsdag 30 oktober jl. akkoord ging. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het gehele gebied. 

Van meet af aan heeft DMP Heusden aangegeven positief te staan tegenover het plan Steenenburg (Poort van Heusden). Een plan waar werken, wonen en recreëren samenkomen en waar we de belangrijke elementen van het gebied, zoals de bomenstructuur, natuur en het kasteel zoveel mogelijk kunnen behouden. Om dit gehele plan te kunnen realiseren is samenwerking met de Kelders Senior Group voor de realisatie van een medisch research, development en diagnostisch centrum essentieel. Het te realiseren centrum is uniek in Nederland, levert hoogwaardige werkgelegenheid op voor de regio, maar biedt ook een unieke mogelijkheid om tot een goede ontwikkeling van het gebied te komen. Zo vormt het diagnostisch centrum een vliegwiel voor de rest van het plan en ziet DMP het sluiten van de overeenkomsten als een zeer belangrijke stap.

Voor DMP Heusden lagen de vraagtekens vooral bij de risico’s die we als gemeente lopen met het afsluiten van de overeenkomsten. In het raadsvoorstel stond aangegeven dat die beperkt zijn. Gaat het bestemmingsplan niet door dan worden de overeenkomsten ontbonden. Verder heeft het sluiten van deze overeenkomsten een beperkt effect op de grondexploitatie. Hiermee zijn de risico’s in het voorstel voldoende afgedekt en konden wij tevreden instemmen met de verkoop- en optieovereenkomsten van verschillende delen van het gebied. Wij verwachten hierdoor tot een succesvolle ontwikkeling van dit plan te komen.

Naast de plannen van de Kelders Senior Group biedt Landgoed Steenenburg ook ruimte voor woningbouw, zo is de bedoeling: 120 luxe zorgappartementen, 56 riante waterwoningen en 45 levensbestendige hofjeswoningen. Dat wordt de verantwoordelijkheid van de gemeente, net als de renovatie van het kasteel. 

Verder was DMP Heusden verheugd met het feit dat het college onze eerdere oproep ter harte heeft genomen. Zaterdag 3 november as. wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de renovatie van het kasteel en wederom is er een nieuwsbrief uitgebracht. Nu volhouden om vooral actief in gesprek te blijven met omwonenden.