Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hart voor Haarsteeg kan door Dat er in Haarsteeg door de inwoners en ondernemers gewerkt wordt aan een burgerinitiatief van stichting Hart voor Haarsteeg en De Haarstek kan niemand zijn ontgaan. Het is een uniek project dat is gestart om de leefbaarheid in Haarsteeg te behouden en te versterken. Samen kopen ondernemers en inwoners een pand om daar dorpscafé en buurthuis De Steeg te vestigen.

Het coalitieprogramma heeft de titel Heusden. Samen. Doen. Het initiatief Hart voor Haarsteeg is een goed voorbeeld van samen doen. DMP Heusden is dan ook te spreken over dit initiatief vanuit Haarsteeg en heeft complimenten gegeven aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen. In korte tijd is er veel bereikt. DMP wil dan ook graag proberen Samen toe te werken naar het uiteindelijke Doen.

De teller van het bedrag dat Haarsteeg zelf heeft opgehaald staat inmiddels op €495.000. Een fantastisch bedrag waaruit de betrokkenheid spreekt vanuit het dorp zelf. Men is er op gebrand om dit initiatief tot een succes te maken. Het is een nieuw initiatief in het land, in Heusden en voor de gemeenteraad. Maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Wel zijn er veel vragen gesteld  in de laatste informatievergadering. Ook DMP was kritisch, echter met als achterliggende doel om het plan uiteindelijk zo goed als mogelijk te maken.

In het besluit van het raadsvoorstel werd aan de gemeenteraad gevraagd om uit te spreken dat men geen bedenkingen of wensen heeft over het beschreven voorstel om de geldleningsovereenkomst van €450.000 uit te werken voor de stichting Hart voor Haarsteeg.

Het is duidelijk dat er nog stappen te zetten zijn, maar ook is duidelijk dat de gemeenschap haar nek uit steekt, er voldoende waarborgen zijn die dit unieke project tot een succes zullen maken. De gemeente sluit hierbij aan op het initiatief en heeft dus een volgende rol.

DMP Heusden heeft vertrouwen in dit initiatief en steunde het raadsvoorstel dan ook van harte. Uiteindelijk werd het raadsvoorstel unaniem gesteund door de gehele raad.