Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

College besluit parkeren vrachtwagensOp 26 maart heeft ons college een besluit genomen waarbij zij extra parkeermogelijkheden toestaan voor zware voertuigen bij het industrieterrein Nassaulaan maar tevens nabij een woongebied. Het weren van vrachtverkeer uit de kernen, de wijken en de woonbuurten is voor DMP Heusden al jaren een speerpunt. Het is dan ook logisch dat DMP Heusden kritisch is richting het college, zie 'lees meer'.

Geacht college,

Met verbazing heeft onze fractie kennis genomen van de besluitenlijst van het college van afgelopen 26 maart jl. De reden hiervan is dat wij lezen dat u voornemens bent om parkeren voor grote voertuigen nabij de woonkern aan de Parallelweg-oost toe te staan.

Zoals u weet strijden wij al jaren voor veiligheid en leefbaarheid in de kernen. Eén van de speerpunten hierbij is het weren van vrachtverkeer uit de kernen, en parkeren in de woongebieden.

Juist dit streven om vrachtverkeer uit de kernen te houden wordt door uw besluit mogelijk teniet gedaan en gaat in tegen onze uitgangspunten om de kernen veilig en leefbaar te maken en te houden.

Daarnaast vinden wij het des te kwalijker dat juist deze locatie door u gekozen is voor extra parkeercapaciteit. De reden hiervan ligt mn. in het feit dat de inwoners van deze straat/wijk eerder een geluidscherm langs de A59 is onthouden en daarbovenop krijgen zij nu ook nog extra overlast te verduren vanwege uw laatste besluit.

Graag ontvangen wij op korte termijn een reactie.

 Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 Met vriendelijke groet,

 Fractie DMP-Heusden, Kees van Rooij