Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coalitievorming in de gemeente HeusdenDe eerste ronde gesprekken met alle politieke partijen in de gemeente Heusden hebben plaatsgevonden. DMP Heusden had hier als grootste partij en winnaar van de verkiezingen initiatief toe genomen. De sfeer was open en constructief.

Alle partijen geven aan dat gezien de verkiezingsuitslag een vier partijen coalitie het meest wenselijk en haalbaar wordt geacht. Daarbij worden vier wethouders door alle partijen als voldoende gezien om de gemeente Heusden te besturen.

Op basis van deze gesprekken gaat voor een meerderheid van de partijen de voorkeur uit naar een coalitie met DMP Heusden, Gemeentebelangen, VVD en Heusden Een. Dat levert een stevige coalitie op van 18 zetels.

Met deze vier partijen zullen vervolggesprekken worden gevoerd.

Dit is een coalitie van partijen die in het verleden al heeft laten zien dat zij op een goede en stabiele wijze kan samenwerken en waarvan partijen het vertrouwen in elkaar hebben uitgesproken.

DMP Heusden wil als informateur alle partijen bedanken voor hun inbreng en wij blijven er ook in de toekomst naar streven om op een opbouwende wijze met elkaar in de gemeenteraad samen te werken.