Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto Marian de BonthThijs de Laat (73, DMP Heusden) uit Vlijmen zwaaide dinsdagavond af met een koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat hij langer dan twaalf jaar raadslid was. De Laat was ook zeven jaar wethouder.

Thijs de Laat loopt al lang mee. Begin jaren 90 trad hij namens DMP Heusden toe in de commissie Financiën. Hij was sinds 1997 raadslid, en zeven jaren wethouder. ,,U bent een echte partijman, u voelde zich verantwoordelijk voor de continuïteit van DMP Heusden en betrok de jeugd bij de partij", aldus burgemeester Augusteijn. De Laat was zeer betrokken bij de politiek en de gemeente.

Fractievoorzitter Martijn van Esch sprak over een afscheid met een brede glimlach op het gezicht. Zeven zetels voor DMP Heusden, wie had dat ooit gedacht? Voor een DMP-er in hart en nieren een heel mooi moment om af te zwaaien. Thijs werd tijdens het afscheid omschreven als zeer deskundig, positief kritisch, scherp en ervaren. Altijd voorbereid en aanwezig. DMP Heusden en dus ook de inwoners van Heusden konden rekenen op zijn inzet. Zelf gaf De Laat afgelopen week aan dat hij met een gerust hart afscheid kan nemen van de fractie. Hij blijft betrokken bij DMP Heusden.

Kijk voor meer foto's en informatie hier.