Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden groeit van 5 naar 7 zetelsDe definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. DMP Heusden is als grote winnaar uit de bus gekomen en is nu de grootste partij in de gemeente Heusden. Wij willen onze kiezers bedanken voor het vertrouwen en het behaalde resultaat. Zonder jullie steun was dit niet mogelijk geweest. Samen doen, samen sterk! Kijk hieronder voor de uitslag.

DMP hanteert het uitgangspunt van de meeste stemmen gelden; dat betekent dat de volgende kandidaten in de raad gekozen zijn:

Martijn van Esch, Kees van Bokhoven, Johan Meesters, Joost Meijer, Jeannette Verhoofstad, Ivan van Hemert en Caren Joosten.

Ook volgens de kieswet zou dit dezelfde uitslag zijn, aangezien deze kandidaten boven het aantal van 25% van de kiesdeler hebben gescoord. Een kwart van de kiesdeler is 169,5 stemmen.

Martijn van Esch (866) haalde als lijstrekker een prima resultaat.  Ook Kees van Bokhoven (630), Johan Meesters (572) en Joost Meijer (288) maakten een goede uitslag. Opvallend is het grote aantal stemmen op nieuwkomers Jeannette Verhoofstad (278), Ivan van Hemert (207) en Caren Joosten (181).

Na collegevorming en het mogelijk leveren van onze wethouder kandidaat Kees van Bokhoven komt Noah Brok (169) in beeld om de dan vrijkomende zetel in te nemen. Noah is momenteel bijna 17 jaar oud. Hij kan bij het bereiken van de leeftijd van 18 zitting nemen in de raad. In dat jaar zou de ervaren Rene Broos (139) de honneurs waar kunnen nemen.

De fractie DMP neemt afscheid van huidig raadslid en voormalig wethouder Thijs de Laat. Dit geheel volgens eigen wens. Wij danken hem voor zijn enorme inzet en gedrevenheid. Thijs blijft natuurlijk betrokken bij DMP Heusden.

Kiezers nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen. Wij gaan ons uiterste best doen om uw vertrouwen in ons waar te maken.

Voor meer informatie over de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen klik hier.