Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                        

Meer dan 2.800 mensen wonen in de kern Oudheusden. Een actieve woonkern met betrokken inwoners. In het verleden vaak omstreden door calamiteiten rondom oud- en nieuw. Daarnaast de ruimelijke indeling van de woonkern die niet meer voldoet aan de wooneisen van deze tijd. Toch laten de ontwikkelingen in de laatste jaren duidelijk zien dat bewoners af willen van het minder positieve imago. Denk aan de rol van de Wijkwinkel en buurthuis de Schakel en de vele vrijwilligers die actief zijn en een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Bewoners met verschillende etnische achtergrond werken hierin samen. DMP Heusden vindt het belangrijk om deze initiatieven te ondersteunen. Dit kan en mag dus niet zonder de hulp en ondersteuning van de gemeente......

 

Een behoorlijk aantal projecten uit het programma 'hart voor Oudheusden' zijn inmiddels gerealiseerd. Veel straten zijn aanzienlijk verbeterd, meer ruimte voor wonen, minder storende elementen (Heverslo gebouwen, oude coöp winkel). Trapveldjes, voetbalkooi, speelveldjes, het gaat de goede kant op!

Wat DMP betreft positieve ontwikkelingen in een relatief korte periode. Maar we zijn er nog lang niet. We blijven ons inzetten voor het vestigen van een aantal maatschappelijke functies aan de Kasteellaan. Het servicepunt van de gemeente Heusden in de Vesting mag wat ons betreft verhuizen naar de Kasteellaan. Door tussenkomst van DMP is een verhuizing van de voetbalvelden naar Herpt voorkomen. Nu nog een verbetering van de accommodatie. We blijven de ontwikkelingen volgen en leveren graag vanuit de lokale politiek een bijdrage aan de doorontwikkeling.