Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Debatavond JongDMP geslaagdOp maandag 8 januari organiseerde JongDMP weer een debatavond “Debatteer mee met JongDMP”. Het werd wederom een geslaagde avond in het gemeentehuis in Vlijmen. Met een opkomst van ongeveer 15 jongeren en evenzoveel toeschouwers werd er stevig gedebatteerd over een tweetal stellingen. Daarna werd er een raadsvergadering nagespeeld met vier partijen en twee wethouders. De aanwezigen jongeren zorgden voor veel enthousiasme en goede discussies.

De aftrap van de avond begon met een voorstelrondje en uitleg over JongDMP, wat onderdeel uitmaakt van de lokale politieke partij DMP Heusden. Daarna was het tijd om te gaan debatteren. Omgekeerd inzamelen en de gevolgen daarvan en uitbreiding van geitenhouderijen in relatie tot mogelijke longontsteking waren onderwerpen die voorbij kwamen. Argumenten voor en tegen werden gedeeld, waarmee de groep twijfelaars (niet voor of tegen de stelling) overtuigd moest worden. Een stemronde vormde het sluitstuk van het debat.

Daarna werd een heuse raadsvergadering nagespeeld met vier verschillende partijen en twee wethouders. Het onderwerp was de komst van een coffeeshop in Drunen nabij een basis- en middelbare school. De verschillende partijen waren voor, twijfelden of fel tegen. De partijen konden vragen stellen aan de wethouders en amendementen of moties indienen. Dat laatste zorgde voor een motie van wantrouwen tegen de wethouder, die na een toezegging weer werd ingetrokken. 

Uiteindelijk bepaalde een vakkundige jury wie het beste debatteerde, waarbij werd gekeken naar presentatie, overtuigingskracht en samenhang in het verhaal. Rejin kwam daarbij het beste uit de bus en ontving van de jury een kleinigheidje. Zo werd het wederom een fantastische avond, op naar een vervolg! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen of wil je graag aansluiten bij JongDMP, kijk dan op dmpheusden.nl/jongdmp voor meer informatie.

Bekijk hier het filmpje van deze avond.