Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMP Heusden dag 2017Vorig jaar vierden de leden van DMP Heusden het 30-jarige jubileum. Een jaar later kwamen alle leden weer bijeen voor de jaarlijkse DMP Heusden dag. Dit keer waren we te gast bij Ottobock-Jos America en en de Emmamolen in Nieuwkuijk. Het werd wederom een interessante, leerzame en gezellige dag onder het genot van een hapje en een drankje.

Bij het bedrijf ottobock-josamerica op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk werden we enthousiast rondgeleid door Andres Boom en Peter Dekkers. Het bedrijf biedt hoogstaande totaaloplossingen voor werkplaatsen van met name orthopedische schoenen. Op een oppervlakte van totaal 8500 m2 bevinden zich een bankwerkerij, een eigen spuiterij, een assemblage- en revisieafdeling voor het maken en leveren van machines. De ruim opgezette werkplaatsen zijn uitgerust met de modernste technieken en de multifunctionele medewerkers werken er met de meest ergonomische gereedschappen. Zij zijn kritisch op al haar eindproducten en bekijken daarom voortdurend het eigen productieproces. Dit wordt daar waar mogelijk steeds geoptimaliseerd. Ottobock is beter bekend als het bedrijf dat hulpmiddelen zoals prothesen, braces en orthesen, rolstoelen, buggy’s en dergelijke produceert. In Nieuwkuijk zit de verkooproganisatie voor de gehele Benelux. Het bedrijf heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Duurzaam ondernemen, met oog voor mens, milieu en veiligheid, zorg dragen voor eerlijke producten en tewerkstelling van lokale werknemers en leveranciers. Het was geweldig om dit bedrijf een keer van binnen te mogen zien. 

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de Emmamolen in Nieuwkuijk, waar we gastvrij werden ontvangen met een hapje en een drankje. De Emmamolen is een stellingmolen uit 1886. De molen is gebouwd door de familie Rombouts. In Nieuwkuijk doet de stellingmolen dienst als korenmolen. Een tijd lang is de molen buiten gebruik geweest, maar sinds 1993 is de Emmamolen weer volop in bedrijf. Met Kees en Petra van Buul aan het roer, herleven in Nieuwkuijk de tijden van weleer. De Emmamolen is vrij toegankelijk en je kunt op afspraak een rondleiding krijgen. De Emmamolen heeft een winkel, annex bakkerij, waar versgemalen meel, bakproducten, brood en andere lekkernijen te koop zijn. Tevens biedt de Emmamolen diverse mogelijkheden om van een feest een succes te maken. Voor de leden van DMP stond een heerlijk koud en warm buffet klaar.

Naast een politieke partij is DMP Heusden ook een politieke vriendenclub. Dat werd op deze dag nog maar eens benadrukt door de aanwezigheid van bijna alle leden en hun partners. DMP Heusden heeft bijna 50 leden met naast gewaardeerde ouderen ook vele jongeren. Het was mooi om te zien hoe zij allen van deze dag genoten. Namens DMP Heusden willen wij allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun gastvrijheid en bereidheid ons te ontvangen en rond te leiden.
Hieronder nog een aantal sfeerfoto´s. 

DMP Heusden dag 2017DMP Heusden dag 2017DMP Heusden dag 2017DMP Heusden dag 2017