Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poort van Heusden wordt ontwikkelplan Landgoed SteenenburgDe Poort van Heusden, het voormalige Land van Ooit, wordt Landgoed Steenenburg. Althans als het aan de gemeenteraad ligt. DMP Heusden is positief over het ontwikkelplan. Spil in het plan is een diagnostisch-medisch centrum met allure en internationale reikwijdte. Ondersteunend aan de functie van het diagnostisch centrum bevat het plan onder andere een hotel, een campus voor gerelateerde bedrijvigheid, renovatie van het kasteel tot ontmoetingscentrum / huiskamer van het diagnostisch centrum en (zorg)appartementen/woningen.

In 2016 heeft een initiatiefnemer (Arec-DBM Groep BV) zich gemeld voor de realisatie van een diagnostisch centrum. Het idee past binnen de kaderstelling ‘De Poort open voor ontwikkeling’. Er is een intentieovereenkomst gesloten om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken. De realisatie van het plan zal fasegewijs tot stand komen. Daarbij ligt de grootste prioriteit vooralsnog bij de realisatie van het diagnostisch centrum en de restauratie van het kasteel. Met deze plannen blijft het bestaande karakter en bos behouden en worden de natuurlijke kwaliteiten versterkt. De historische kasteeltuin wordt in ere hersteld en het welbekende knalroze kasteel wordt in oude glorie hersteld en wordt de ‘huiskamer’ van Landgoed Steenenburg. Een plan dus waar werken, wonen en recreëren samenkomen en waar belangrijke elementen van het gebied behouden blijven.
 
Het college wil vaart houden in de ontwikkeling van het plan en vraagt de gemeenteraad om meer bewegingsruimte als er een vergunningsprocedure doorlopen moet worden. Iets wat DMP Heusden zich goed kan voorstellen, dit gebied kost immers iedere dag geld en is al jarenlang een molensteen om de nek van de gemeente. Iedere stap die bijdraagt aan een eerdere ontwikkeling en mogelijke verkoop van de Poort van Heusden lijkt DMP raadzaam. Daarbij is er vertrouwen in het college en gaat DMP Heusden er vanuit dat de gemeenteraad tussentijds wordt geinformeerd over de gang van zaken. Ook als er afgeweken wordt van het huidige plan.