Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Renovatie kunstgrasvelden RKDVC en VV HaarsteegHet college van B&W heeft aan de raad voorgesteld om de kunstgrasvelden van de voetbalverenigingen RKDVC en vv Haarsteeg te vervangen. Deze kunstgrasvelden werden in 2007 aangelegd. Alhoewel toen verwacht werd dat deze velden 15 jaar gebruikt konden worden blijkt uit de slechte staat dat deze al na 10 jaar zijn afgeschreven. De kosten voor het vervangen van de toplaag is geraamd op 1 miljoen.

De vervroegde renovatie is wel in de begrotingscyclus meegenomen. Hot item was uiteraard het gebruik van het materiaal voor de toplaag (infill). Alhoewel uit het laatste onderzoek is gebleken dat het gebruik van rubbergranulaat (gemalen autobanden) niet schadelijk is voor de volksgezondheid heeft de gemeenteraad toch besloten voor een (nog nader vast te stellen) alternatieve infill te kiezen.  

In de voorbereidende informatievergadering is uitgebreid gediscusieerd over de financiele onderbouwing van dit voorstel. De klachten van de gemeenteraadsleden hadden vooral betrekking op de onduidelijke en inhoudelijk ingewikkelde toelichting over meer- en minderkosten van de vervroegde afschrijving en de wijze waarop dit zal worden doorbelast aan de verenigingen. De verenigingen betalen de investering terug d.m.v. de 50/50 verdeelsleutel (helft gemeente/ helft voetbalverenigingen).

De voetbalvelden zullen (in principe) in twee jaar worden aangelegd. De wethouder kon nog niet aangeven of aanleg in 1 jaar goedkoper zou zijn. N.a.v. onze vragen is toegezegd dat hiervoor een aparte offerte zal worden aangevraagd. Tevens zal de wethouder nog nader hierover rapporteren als blijkt dat de voorziene investering van 1 miljoen wordt overschreden (bijv. door het gebruik van alternatieve infill).

Uitvoerig is gesproken over wat dit besluit (de investering en doorrekening aan de voetbalverenigingen) betekent voor de in het sportbeleid vastgestelde uitgangspunten over subsidie en sportinvesteringen. Hierbij is vooral geprobeerd een vergelijking te maken met andere sportverenigingen zoals hokey- en tennisverenigingen. Hierover zal in het najaar verder worden gesproken binnen de raad n.a.v. het dan geagendeerde investeringsprogramma.

DMP Heusden is in ieder geval tevreden dat door deze investering de betreffende voetbalverenigingen goed ondersteund worden bij het intensieve gebruik van de voetbalvelden in onze gemeente.